Πετυχημένη εκδήλωση των "Δρόμων Συνεργασίας" για τη διαχείριση των απορριμμάτων (βίντεο)

19/02/2015 
του Γιάννου Νικολάου 
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση που διοργάνωσε η δημοτική κίνηση «Δρόμοι Συνεργασίας, Ανατροπής & Αλληλεγγύης» (στην οποία συμμετέχει το «Ξ») για το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων, την Τετάρτη 18 Φλεβάρη στο Βόλο. Πάνω από 100 άτομα, μέλη και φίλοι της παράταξης συμμετείχαν σε μια πλούσια συζήτηση με αρκετές παρεμβάσεις σχετικά με το ζήτημα των εναλλακτικών μορφών διαχείρισης των απορριμμάτων σε σχέση με αυτό που υπάρχει ως δεδομένο σήμερα.

Η εκδήλωση είχε τέσσερεις καλεσμένους ομιλητές, τους Τάσο Κεφαλά και Βαγγέλη Στογιάννη, ηλεκτρολόγο μηχανικό και γεωπόνο αντίστοιχα, μέλη της Πρωτοβουλίας Συνεννόησης για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική (ΠΡΩΣΥΝΑΤ), τον Γιώργο Σταμπουλή, Περιφερειακό Σύμβουλο με την κίνηση «Δρόμος Ανατροπής για τη Θεσσαλία» και Λέκτορα στο τμ. Οικονομικών Επιστημών του Π.Θ. και το Μάρκο Βαξεβανόπουλο, γεωλόγο, υποψ. Διδάκτορα του Α.Π.Θ. και μέλος των «Δρόμων Συνεργασίας».

Όλοι οι ομιλητές καταπιάστηκαν με διαφορετικές εμφάσεις τόσο στην υφιστάμενη κατάσταση που επικρατεί με τα απορρίμματα στο Βόλο αλλά και σε αντίστοιχες πόλεις στην Ελλάδα, όσο και με την πρόταση για την εναλλακτική διαχείριση των απορριμμάτων που βασίζεται στη διαλογή στην πηγή, την επαναχρησιμοποίηση, ανακύκλωση και κομποστοποίηση.

Το άνοιγμα της εκδήλωσης καθώς και την ευθύνη για το συντονισμό της συζήτησης είχε ο σ. Νίκος Κανελλής, δημοτικός σύμβουλος Βόλου.

Οι Δρόμοι Συνεργασίας τόσο προεκλογικά όσο και τώρα έχουν θέσει τα ζητήματα της διαχείρισης των απορριμμάτων πολύ καθαρά και την τελευταία περίοδο που έχει ανοίξει το θέμα και στο δήμο Βόλου έχουν γίνει μια σειρά κινήσεις με αρθρογραφία στον τύπο, συνεντεύξεις κλπ, έτσι ώστε να δοθεί μια λύση στο μείζον ζήτημα που έχει να κάνει τόσο με το περιβάλλον εν γένει όσο και με την καθημερινότητα και την υγεία των πολιτών.

Περισσότερα για το ζήτημα, αρθρογραφία αλλά και την ολοκληρωμένη πρόταση μπορείτε να αναζητήσετε στην αντίστοιχη κατηγορία άρθρων πατώντας εδώ, όπως επίσης και στο blog της ΠΡΩΣΥΝΑΤ εδώ.


ακολουθούν βιντεοσκοπημένες οι ομιλίες Share on Google Plus

About ΞΕΚΙΝΗΜΑ Βόλου

ΞΕΚΙΝΗΜΑ - Σοσιαλιστική Διεθνιστική Οργάνωση
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *