Δηλώσεις αλληλεγγύης στο καραβάνι από συνδικαλιστές του Βελγίου (βίντεο)

03/04/2015 

Την Κυριακή 29 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες μια μεγάλη διαδήλωση, με πάνω από 20.000 διαδηλωτές, ενάντια στα μέτρα λιτότητας που προωθούνται την τελευταία περίοδο από την βελγική κυβέρνηση.

Οι αντιλαϊκές πολιτικές έχουν ξεσηκώσει μεγάλες αντιδράσεις και κινητοποιήσεις από την πλευρά του εργατικού κινήματος του Βελγίου.

Στις 15 Δεκέμβρη πραγματοποιήθηκε στο Βέλγιο 24ωρη γενική απεργία κατά την οποία περισσότεροι από 100.000 απεργοί πήραν μέρος στις απεργιακές φρουρές σε όλη τη χώρα, ενώ στις 22 Απριλίου προγραμματίζεται 24ωρη απεργία σε ολόκληρο τον δημόσιο τομέα.

Στη διαδήλωση της 29ης Μαρτίου συμμετείχαν και τα μέλη του Ξεκινήματος, Νίκος Κανελλής (δημοτικός σύμβουλος Βόλου) και Ελένη Γεραλή.

Με αυτή την ευκαιρία οι σ ζήτησαν από συνδικαλιστές και αγωνιστές του LSP-PSL (αδελφής οργάνωσης του «Ξ» στο Βέλγιο) να κάνουν κάποιες σύντομες δηλώσεις σε σχέση με το «Καραβάνι Αγώνα και Αλληλεγγύης» των εργαζομένων της ΒΙΟΜΕ, της ΕΡΤ-3, των Τσιμέντων Χαλκίδας και των απολυμένων καθαριστριών του υπ. Οικονομικών, αλλά και για τον δικό τους αγώνα ενάντια στην πολιτική λιτότητας της βελγικής κυβέρνησης.

Share on Google Plus

About ΞΕΚΙΝΗΜΑ Βόλου

ΞΕΚΙΝΗΜΑ - Σοσιαλιστική Διεθνιστική Οργάνωση
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *