Ο αγώνας ενάντια στα μνημόνια συνεχίζεται - Ψηφίζουμε δυνάμεις της ριζοσπαστικής – κινηματικής Αριστεράς

Ενωτική Αριστερή Συνεργασία Μαγνησίας 
ανακοίνωση για τις εκλογές της 20ης Σεπτέμβρη 2015 

Βόλος 8/9/2015 

Η υποταγή του Α. Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ 
Ο Α. Τσίπρας και η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ διαβεβαίωναν για μήνες ότι μια «αμοιβαία επωφελής συμφωνία» με τους «θεσμούς και εταίρους» «στα πλαίσια της ευρωζώνης» ήταν εφικτή.
Αυτό αποδείχτηκε αδύνατο επειδή οι ξένοι δανειστές και η ελληνική άρχουσα τάξη δεν είναι διατεθειμένοι να συναινέσουν στην κατάργηση των μνημονίων.
Έγινε επίσης φανερό σε όλους ότι μέσα στα όρια που βάζει το καπιταλιστικό σύστημα και η Ευρωζώνη άλλος δρόμος εκτός από τα μνημόνια δεν υπάρχει.
Επειδή ο Α. Τσίπρας και η ηγετική του ομάδα αρνήθηκαν να συγκρουστούν με τους δανειστές και το εγχώριο κατεστημένο οδηγήθηκαν στην υποταγή στους ξένους δανειστές και την ελληνική άρχουσα τάξη.  

Το 3ο μνημόνιο
Το σημερινό πρόγραμμα των ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ είναι κοινό και ονομάζεται 3ο μνημόνιο.
Μαζί το ψήφισαν στη Βουλή και ανεξάρτητα από το ποιοι θα συμμετέχουν στην επόμενη κυβέρνηση αυτό το πρόγραμμα θα εφαρμόσουν.
Για τους εργαζόμενους, τους μικροεπαγγελματίες και τους αυτοασπασχολούμενους, για τους φτωχούς αγρότες, τους χαμηλοσυνταξιούχους και την νεολαία το 3ο μνημόνιο, που έρχεται να προστεθεί πάνω στα προηγούμενα που συνεχίζουν να ισχύουν, σημαίνει νέα δραματική μείωση του βιοτικού επιπέδου.
Σημαίνει νέοι άδικοι φόροι, νέες μειώσεις στις συντάξεις, νέο πετσόκομμα των δικαιωμάτων, νέο μαζικό ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, νέα φτώχεια, ανεργία και λουκέτα.

Καμιά δυνατότητα φιλολαϊκής διαχείρισης του 3ου μνημονίου δεν υπάρχει!
Αυτές τις πολιτικές απαιτούν οι δανειστές της ΕΕ και του ΔΝΤ και οι Έλληνες τραπεζίτες, εφοπλιστές και βιομήχανοι. Γιατί με αυτές τις πολιτικές φορτώνουν την κρίση του δικού τους συστήματος στις δικές μας πλάτες και συνεχίζουν να βγάζουν κέρδη πατώντας επί πτωμάτων.

Ο κίνδυνος του φασισμού
Σε ότι αφορά τη Χρυσή Αυγή πρέπει να είναι ξεκάθαρο ότι πίσω από τη μάσκα του «αντισυστημικού» κρύβεται μια ναζιστική εγκληματική συμμορία δολοφόνων που στηρίζει με κάθε τρόπο τα συμφέροντα των πλουσίων εναντίον των φτωχών.
Ο κίνδυνος του φασισμού είναι υπαρκτός και δεν πρέπει να υποτιμηθεί. Ο φασισμός πρέπει να απορριφθεί οριστικά και μαζικά από την κοινωνία. Η θέση των χρυσαυγιτών είναι στη φυλακή και η θέση του φασισμού είναι στα σκουπίδια της ιστορίας.

Ψηφίζουμε δυνάμεις της ριζοσπαστικής – κινηματικής Αριστεράς
Κατά συνέπεια καλούμε τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τα φτωχά λαϊκά στρώματα να καταψηφίσουν τα παλιά και τα νέα μνημονιακά κόμματα:  ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ καθώς και τους φασίστες δολοφόνους της Χρυσής Αυγής.
Καλούμε σε υπερψήφιση των δυνάμεων της Αριστεράς οι οποίες δώσανε τη μάχη του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα και τη συνεχίζουν μέχρι τέλους, αρνήθηκαν και αρνούνται την υποταγή στα μνημόνια, αγωνίζονται για την ανατροπή τους, επιδιώκουν τις μεγαλύτερες δυνατές συνεργασίες και μέτωπα και περιγράφουν ένα εναλλακτικό ριζοσπαστικό δρόμο διεξόδου από την κρίση. Την ίδια στιγμή γνωρίζουμε ότι η κοινωνική δεν αλλαγή δεν θα έρθει μόνο μέσα από τις εκλογές και ότι παράλληλα απαιτείται η μαζική – δυναμική κινητοποίηση και οργάνωση του λαϊκού παράγοντα.

Η αποχή από τις εκλογές ή το άκυρο/λευκό δεν είναι λύση γιατί δεν ενοχλούν καθόλου την άρχουσα τάξη, όσο κι αν είναι κατανοητή η απογοήτευση που οδηγεί σε αυτές τις επιλογές. Πολύ δε περισσότερο η «αποστράτευση» και η μη συμμετοχή σε συλλογικούς αγώνες είναι κάτι που διευκολύνει την άρχουσα τάξη να κάνει τη δουλειά της.

Την ίδια ώρα παλεύουμε για αναπτυχθούν νέοι μαζικοί αγώνες ενάντια στα μνημόνια αλλά και για να δημιουργηθεί μια νέα μαζική Αριστερά με ριζοσπαστικό - σοσιαλιστικό πρόγραμμα (σαν το μόνο δρόμο για διέξοδο από την κρίση), με εσωτερική δημοκρατία και συνεπή παρουσία στους αγώνες και τα κινήματα. 
Share on Google Plus

About ΞΕΚΙΝΗΜΑ Βόλου

ΞΕΚΙΝΗΜΑ - Σοσιαλιστική Διεθνιστική Οργάνωση
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *