Όλοι στη Γενική Απεργία: Πέμπτη 12/11 - 11:00, πλ. Ελευθερίας

7/11/2015 

Η οργάνωση του «Ξ» στο Βόλο ξεκινά εκστρατεία με την οποία καλεί όλα τα στρώματα του πληθυσμού, εργαζόμενους, άνεργους, επαγγελματοβιοτέχνες, αγρότες κλπ, σε γενική απεργία που να παραλύσει κάθε δραστηριότητα στην πόλη, στις 12 του Νοέμβρη, μέρα της πανελλαδικής γενικής απεργίας που έχει καλεστεί από τα συνδικάτα. Για το σκοπό αυτό μοιράζει την προκήρυξη-κάλεσμα που ακολουθεί. 

φωτό από τη σημερινή (7/11) εξόρμηση στη λαϊκή αγορά


Την Πέμπτη 12/11 απεργούμε, δεν ανοίγουμε τα μαγαζιά, δεν καταναλώνουμε, δεν ψωνίζουμε, παραλύουμε όλη την πόλη! Γιατί:

·       Το 3ο μνημόνιο προσθέτει νέα αβάσταχτα βάρη για τους εργαζόμενους και το λαό που αυξάνουν τη φτώχεια και την ανεργία
·       Η φοροληστεία ροκανίζει τα εισοδήματα των εργαζομένων και οδηγεί στον αφανισμό των μικροεπαγγελματιών
·       Δεν αποδεχόμαστε το ξεπούλημα της περιουσίας του ελληνικού λαού στο ξένο και ελληνικό κεφάλαιο
·       Αντιδρούμε στη διάλυση του ασφαλιστικού και στην επιβολή συντάξεων – επιδομάτων φτώχειας
·       Δεν αποδεχόμαστε τη διάλυση κάθε εργατικού δικαιώματος
·       Στηρίζουμε τους απεργούς της ΒΙΣ και όλους τους εργαζόμενους στα εργοστάσια που αντιμετωπίζουν εργοδοτικές επιθέσεις.  
·       Η μνημονιακή πραγματικότητα διαλύει κάθε μέρα, με «χίλιους» τρόπους το βιοτικό επίπεδο και τη ζωή των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων.

Είναι σαφές ότι στην κοινωνία επικρατεί μεγάλη απογοήτευση από την υποταγή του ΣΥΡΙΖΑ. Όμως η απογοήτευση χρειάζεται να δώσει τη θέση της σε συμπεράσματα. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρόδωσε τα λαϊκά συμφέροντα επειδή αρνήθηκε να έρθει σε σύγκρουση με τους δανειστές, την ΕΕ και το μεγάλο κεφάλαιο εντός και εκτός χώρας. Για αυτό σήμερα, είναι απαραίτητο να φτιάξουμε μια νέα, διαφορετική αριστερά. Μια Μαζική Επαναστατική Αριστερά η οποία θα συσπειρώσει, θα εμπνεύσει και θα οργανώσει τους αγώνες προτάσσοντας ένα πραγματικά εναλλακτικό πρόγραμμα διεξόδου από την κρίση. Ένα πρόγραμμα ριζοσπαστικών σοσιαλιστικών μέτρων! Είναι, επίσης, ξεκάθαρο ότι μια 24ωρη γενική απεργία χωρίς σχέδιο και χωρίς συνέχεια δεν είναι αρκετή. Αντίθετα, είναι απαραίτητος ο συντονισμός όλων των στρωμάτων της κοινωνίας που πλήττονται: εργαζόμενοι, μικροεπαγγελματίες, φτωχή αγροτιά, νεολαία έτσι ώστε να υπάρξει συνέχεια των κινητοποιήσεων.


Το «ΞΕΚΙΝΗΜΑ» συμμετέχει στον αγώνα για την ανασυγκρότηση, το συντονισμό και την αντεπίθεση του κινήματος και για το χτίσιμο μια μαζικής επαναστατικής Αριστεράς. Σας καλούμε να ενισχύσετε και να συμμετέχετε σε αυτή την προσπάθεια!
Share on Google Plus

About ΞΕΚΙΝΗΜΑ Βόλου

ΞΕΚΙΝΗΜΑ - Σοσιαλιστική Διεθνιστική Οργάνωση
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *