Αλληλεγγύη στον απεργιακό αγώνα των εργαζομένων της ΒΙΣ - Να ανακληθούν οι απολύσεις!

5/11/2015 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας στους απεργούς της ΒΙΣ που για περισσότερο από ένα μήνα βρίσκονται σε απεργία διαρκείας με αίτημα να ανακληθούν οι 31 απολύσεις στο εργοστάσιο.

Ο αγώνας αυτός αφορά ολόκληρη την Βολιώτικη κοινωνία και όχι μόνο τους 31 εργαζόμενους που πετιούνται στο δρόμο. Αν δεν υπάρχει δουλειά στα εργοστάσια και αν οι μισθοί και τα δικαιώματα των εργαζομένων στη βιομηχανία ισοπεδωθούν, όπως απαιτούν οι βιομήχανοι, τότε υποφέρει όλη η τοπική κοινωνία.

Είναι σαφές ότι η ΒΙΣ δεν είναι η εξαίρεση αλλά ο κανόνας. Οι βιομήχανοι έχουν αποφασίσει να τσακίσουν ότι έχει μείνει όρθιο, όπου ακόμη ισχύει για αυτό.


Απέναντι σε αυτή την επίθεση χρειάζεται άμεσα συντονισμένη, ενωτική και μαχητική απάντηση από τους εργαζόμενους στη βιομηχανία. Επιπλέον απαιτείται ένα κοινό μέτωπο αγώνα των εργαζομένων και των πλατιών λαϊκών στρωμάτων: αγροτιά, νεολαία, αυτοαπασχολούμενοι, μικροεπαγγελματίες. Τέλος, είναι απολύτως απαραίτητη μια συνολική πολιτική απάντηση στην βαθιά κρίση του συστήματος και τον μνημονιακό «μονόδρομο».   
Share on Google Plus

About ΞΕΚΙΝΗΜΑ Βόλου

ΞΕΚΙΝΗΜΑ - Σοσιαλιστική Διεθνιστική Οργάνωση
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *