Ανακοίνωση της Ενωτικής Αριστερής Συνεργασίας Μαγνησίας για το ασφαλιστικό

Ενωτική Αριστερή Συνεργασία Μαγνησίας

Βόλος, 14/1/2016

Δελτίο Τύπου


Μαζικοί εργατικοί – λαϊκοί αγώνες για
να μην περάσει το σχέδιο νόμου διάλυσης του ασφαλιστικού!

Τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για το ασφαλιστικό – συνταξιοδοτικό αποτελούν ακόμη ένα ισχυρό πλήγμα σε ότι έχει απομείνει από την κοινωνική ασφάλιση και στο βιοτικό επίπεδο και τα συμφέροντα της πλατιάς κοινωνικής πλειοψηφίας. Έρχεται δε να προστεθεί πάνω σε αντίστοιχα μέτρα που έχουν ληφθεί από όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις.
Οι εργαζόμενοι, οι φτωχοί αγρότες, οι μικροί ελεύθεροι επαγγελματίες, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι συνταξιούχοι τα πλατιά λαϊκά στρώματα της κοινωνίας θα δουν τις εισφορές να αυξάνονται, τις συντάξεις να μειώνονται και τις παροχές να συρρικνώνονται.Ανεξάρτητα από τις όποιες ειδικές πτυχές και τις λεπτομέρειες, το σχέδιο νόμου υλοποιεί την μνημονιακή δέσμευση της κυβέρνησης για μείωση της ασφαλιστικής δαπάνης κατά 1,8δις ευρώ για το 2016.
Τα μέτρα αυτά προχωρούν ένα βήμα παρακάτω τη διαδικασία διάλυσης της κοινωνικής ασφάλισης ενώ μας φέρνουν ένα βήμα πιο κοντά στο στρατηγικό στόχο του κεφαλαίου για πλήρη ιδιωτικοποίηση του ασφαλιστικού συστήματος.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα ταμεία, δηλαδή ο πλούτος και ο κόπος της πλατιάς εργαζόμενης κοινωνικής πλειοψηφίας, λεηλατούνται και καταληστεύονται εδώ και δεκαετίες.
Υπενθυμίζουμε την για δεκαετίες κατάθεση των αποθεματικών των ταμείων στις ελληνικές τράπεζες με μηδενικά ή και αρνητικά επιτόκια, τα «θαλασσοδάνεια»που δόθηκαν στο μεγάλο κεφάλαιο, το τζογάρισμα στο χρηματιστήριο και τα δομημένα ομόλογα(από τις κυβερνήσεις Σημίτη) και φυσικά την καθαρή ληστεία από το περίφημο PSIαπό την συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ το 2012. Πάνω σε όλα αυτά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έρχεται να προσθέσει νέα μέτρα.
Ο μόνος τρόπος για να μην περάσει το νομοσχέδιο που ετοιμάζει η κυβέρνηση είναι να αναπτυχθούν ξανά μαζικοί εργατικοί και λαϊκοί αγώνες που να αμφισβητούν το σύνολο της μνημονιακής πολιτικής της λιτότητας, μέρος της οποίας είναι το ασφαλιστικό. Είναι σαφές ότι πρόκειται για ένα στόχο δύσκολο καθώς στη βάση της κοινωνίας επικρατεί το αίσθημα της ήττας και της απογοήτευσης σαν συνέπεια από την υποταγή του ΣΥΡΙΖΑ στους δανειστές. Για να ξεπεραστούν αυτές οι δυσκολίες χρειάζεται ένα σχέδιο πάλης που να θέτει σαν στόχο τη νίκη και όχι μια απεργία για την τιμή των όπλων αλλά και μια συνολική εναλλακτική αντιπρόταση στον «μνημονιακό μονόδρομο».

Μόνο οι κυνικά νεοφιλελεύθεροι και οι "χρήσιμοι ηλίθιοι" του συστήματος δεν αντιλαμβάνονται, πως η βιώσιμη λύση του ασφαλιστικού περνάει από την άμεση αύξηση από κάτω προς τα πάνω των συντάξεων και την παράλληλη δημόσια χρηματοδότηση και παραγωγική ανασυγκρότηση για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
Share on Google Plus

About Ξεκίνημα Βόλου

ΞΕΚΙΝΗΜΑ - Σοσιαλιστική Διεθνιστική Οργάνωση
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *