Η Continental επιτίθεται στον ΙΜΑΝΤΑ - Οι εργαζόμενοι χρειάζονται την υποστήριξή μας


Τις επόμενες ημέρες οι εργάτες του ΙΜΑΝΤΑ προχωράνε σε κινητοποιήσεις: καθημερινές 3ωρες στάσεις εργασίας, συμμετοχή στην πανελλαδική 24ωρη Γενική Απεργία την Πέμπτη 4/2 και 24ωρη απεργία στις 5/2. Οι εργάτες του ΙΜΑΝΤΑ παλεύουν για να σταματήσουν την εργοδοτική επίθεση που δέχονται εδώ και μήνες και τις απολύσεις που ανακοινώθηκαν πριν λίγες ημέρες.

Το φθινόπωρο ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις για την υπογραφή νέας 3ετους Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Η εταιρία απαίτησε ετήσιες περικοπές στο εργατικό κόστος ύψους 1,44 εκ ευρώ, 42 ημέρες εκ περιτροπής εργασία το χρόνο και οι νεοπροσλαμβανόμενοι εργάτες να παίρνουν χαμηλότερο μισθό από τους παλιούς. Το Δεκέμβρη, η γενική συνέλευση των εργαζομένων απέρριψε ομόφωνα αυτές τις απαιτήσεις.

Σαν απάντηση, η εταιρία ανακοίνωσε πρόγραμμα οικιοθελών αποχωρήσεων απειλώντας με απολύσεις αν το 1/3 των εργαζομένων (60 από τους περίπου 200 εργαζόμενους) δεν συμμετείχε στο πρόγραμμα. Αρκετοί εργαζόμενοι, κάτω από το φόβο της αβεβαιότητας και της ανεργίας, αναγκάστηκαν να δηλώσουν οικιοθελή αποχώρηση.

Πριν από λίγες ημέρες, η εταιρία ανακοίνωσε ότι παρά τις οικειοθελείς αποχωρήσεις προχωρά και σε απολύσεις (συγκεκριμένων απ’ ότι φαίνεται) εργαζομένων! Είναι ξεκάθαρο ότι η εταιρία θέλει όχι μόνο να πετσοκόψει τους μισθούς αλλά πάνω από όλα να τσακίσει τη δύναμη των εργαζομένων και τη δυνατότητά τους να αγωνίζονται και να διεκδικούν συλλογικά.

Θυγατρική της πολυεθνικής Continental

Ποια είναι όμως η εταιρία αυτή; Ο ΙΜΑΝΤΑΣ παράγει ταινιόδρομους ορυχείων και ανήκει στην Contitech που είναι θυγατρική της Continental, τον Γερμανικό πολυεθνικό κολοσσό που παράγει ελαστικά αυτοκινήτων. Η Continental, η πραγματική ιδιοκτήτρια δηλαδή του ΙΜΑΝΤΑ, είναι μια τεράστια και απολύτως κερδοφόρα πολυεθνική με περισσότερους από 190.000 εργάτες στα εργοστάσιά της που βρίσκονται σε όλο τον κόσμο! Η δραστηριότητά της εκτός από τα ελαστικά αυτοκινήτων επεκτείνεται σε πολλά ακόμη πεδία: βιομηχανικές εφαρμογές, ανταλλακτικά αυτοκινήτων, δορυφορικά συστήματα πλοήγησης οχημάτων και άλλα πολλά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του επίσημου site της εταιρίας, τα κέρδη της Continental το 2014 έφτασαν τα 3,4 δις ευρώ αυξημένα σε σχέση με το 2013!  Η ισχύς της πολυεθνικής μεγάλωσε ακόμη περισσότερο από την πρόσφατη εξαγορά της αμερικάνικης εταιρίας ελαστικών Goodyear! Είναι λοιπόν σαφές ότι οι μέτοχοι της Continental / Contitech απολαμβάνουν παχυλά μερίσματα και τα golden boys αντίστοιχα bonus.             

Κι όμως, προβάλλοντας σαν «επιχείρημα» την κρίση στον κλάδο των ορυχείων, τα αφεντικά της Continental και του ΙΜΑΝΤΑ επιτίθενται στους εργαζόμενους και προχωράνε και σε απολύσεις!  

Μπορείς να βοηθήσεις!

Οι εργάτες του ΙΜΑΝΤΑ χρειάζονται την αλληλεγγύη όλων μας!
Την επόμενη φορά που θα χρειαστούμε ελαστικά αυτοκινήτων ας λάβουμε υπόψη όλα τα πιο πάνω…

Ταυτόχρονα, ο κάθε ένας από εμάς μπορεί:
Να φωτοτυπήσει και να μοιράσει αυτή την ανακοίνωση στη δουλειά, την πολυκατοικία και στους φίλους του.
Να ενημερώσει το Σωματείο του ζητώντας να πάρει απόφαση συμπαράστασης στους εργαζόμενους.
Έλα σε επαφή μαζί μας για στηρίξεις τον αγώνα των εργαζομένων του ΙΜΑΝΤΑ!


Share on Google Plus

About Ξεκίνημα Βόλου

ΞΕΚΙΝΗΜΑ - Σοσιαλιστική Διεθνιστική Οργάνωση
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *