Ρεπορτάζ & video από το 3ο art against fascism

Πετυχημένο το 3ο art against fascism


Σημαντική επιτυχία σημείωσε το 3ο art against fascism, το μαθητικό αντιφασιστικό φεστιβάλ Βόλου που φιλοδοξεί να γίνει θεσμός. Η συμμετοχή ξεπέρασε τα 300 άτομα ενώ το σημαντικότερο στοιχείο της φετινής διοργάνωσης ήταν ότι οι μαθητές έδωσαν τον τόνο σε όλα τα στάδια της προετοιμασίας και της υλοποίησης του φετινού φεστιβάλ.

Οι μαθητές που συμμετείχαν στις συνελεύσεις προετοιμασίας έκαναν λίγο πολύ τα πάντα: έφτιαξαν το βίντεο και το ραδιοφωνικό σπότ για την προώθηση του φεστιβάλ, έδωσαν ραδιοφωνικές συνεντεύξεις, μοίρασαν φλάιερ στα σχολεία τους, κόλλησαν αφίσες, έφτιαξαν πανό, έστησαν το χώρο, συμμετείχαν στην έκθεση φωτογραφίας και φυσικά παρουσίασαν τις μουσικές που αγαπούν. Με δυο λόγια από τα χέρια των μαθητών πέρασε όλη η πρακτική, η πολιτική και η καλλιτεχνική δουλειά.

Έτσι, παρά τις μεγαλύτερες φετινές δυσκολίες, όπως η αναγκαστική αλλαγή του χώρου και ο «αφισοπόλεμος» από την πλευρά της τοπικής ΚΝΕ - που συστηματικά προσπάθησε να μην μείνουν οι αφίσες μας στους δρόμους και τα σχολεία - το 3ο art against fascism ήταν το πιο «μαθητικό» από τα τρία που έχουν γίνει ως τώρα.


Το art against fascism καθιερώνεται σαν η μαθητική αντιφασιστική γιορτή στα πλαίσια της χρονιάς ενώ συμβάλλει στο δυνάμωμα του αντιφασιστικού κινήματος μέσα στα σχολεία. Ο μαθητικός πυρήνας της Αντιφασιστικής Κίνησης Μαγνησίας αποτελεί μια πολύ καλή μαγιά που εγγυάται ένα ακόμη καλύτερο 4ο art against fascism και ότι ο αγώνας ενάντια το φασισμό, τον εθνικισμό και τη μισαλλοδοξία θα συνεχιστεί και θα ενταθεί. 


"Χαιρετισμός του μαθητή Γιάννη Κόπανου"

Share on Google Plus

About Ξεκίνημα Βόλου

ΞΕΚΙΝΗΜΑ - Σοσιαλιστική Διεθνιστική Οργάνωση
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *