ΤΑΙΠΕΔ και κυβέρνηση θέλουν να ξεπουλήσουν και το λιμάνι του Βόλου. Να μην το επιτρέψουμε!


 
  Σύμφωνα με δημοσιεύματα (1/4/2016) σε ηλεκτρονικά και έντυπα ΜΜΕ[*] η κυβέρνηση προωθεί το ξεπούλημα δέκα μεγάλων περιφερειακών λιμανιών, ανάμεσά τους και του λιμανιού του Βόλου, μέσω του ΤΑΙΠΕΔ. Για το σκοπό αυτό μάλιστα, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στα γραφεία του ΤΑΙΠΕΔ στην Αθήνα, στην οποία συμμετείχαν οι δήμαρχοι των πόλεων όπου βρίσκονται τα λιμάνια αυτά, ανάμεσά τους και ο δήμαρχος Βόλου κ. Θεοδώρου.

     Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ –που καμία σχέση δεν έχει με την Αριστερά– ξεπουλάει  την περιουσία του ελληνικού λαού, συνεχίζοντας την ίδια ακριβώς πολιτική με τις προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ κοκ. Είναι προφανές ότι τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, ελληνικά, γερμανικά και διεθνή θέλουν να βάλουν στο χέρι στα λιμάνια όπως και σε όλες τις βασικές υποδομές της χώρας με ένα και μόνο στόχο, την αύξηση της κερδοφορίας τους.  
Αν προχωρήσει το ξεπούλημα τότε χαμένοι θα είναι οι λιμενεργάτες, που θα υποστούν νέες επιθέσεις στους μισθούς και τα δικαιώματα, αλλά και ολόκληρος ο ελληνικός λαός γιατί τα σύμφωνα με το ίδιο το ΤΑΙΠΕΔ τα λιμάνια αυτά είναι ήδη κερδοφόρα, κάτι που σημαίνει ότι τα δημόσια ταμεία θα χάσουν έσοδα.

     Όσον αφορά τη δημοτική αρχή Μπέου – Θεοδώρου, αποδεικνύει ξανά ότι, παρά τις αντισυστημικές κορώνες της, συναινεί απολύτως με τις πολιτικές του «σάπιου» συστήματος το οποίο δήθεν καταγγέλλει. Κάτω από τον λαϊκισμό, τα νταϊλίκια, τις κραυγές και τις φανφάρες ο Μπέος, ο Θεοδώρου και η παρέα τους, αποδεικνύουν ότι καμία σχέση δεν έχουν με τα πραγματικά συμφέροντα των λαϊκών στρωμάτων και των εργαζομένων.

     Απέναντι στην προοπτική του ξεπουλήματος του λιμανιού του Βόλου πρέπει να δημιουργηθεί ένα μαζικό μέτωπο αγώνα ανάμεσα στους λιμενεργάτες και τα πλατιά εργατικά – λαϊκά στρώματα της πόλης. Αυτό όμως δεν πρόκειται να γίνει ποτέ με πρωτοβουλία της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας της περιοχής (πλειοψηφία ΕΚΒ κοκ). Αυτοί οι κύριοι έχουν δείξει ουκ ολίγες φορές ότι ούτε ξέρουν, ούτε μπορούν, ούτε θέλουν να οργανώσουν έναν νικηφόρο αγώνα. Για αυτό, οι πρωτοβουλίες από τα κάτω, από τη βάση των εργαζομένων και της κοινωνίας είναι απολύτως απαραίτητες!


___________________

Share on Google Plus

About Ξεκίνημα Βόλου

ΞΕΚΙΝΗΜΑ - Σοσιαλιστική Διεθνιστική Οργάνωση
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *