Να ανακληθούν οι απολύσεις στη ΒΕΜΕΚΕΠ

Δελτίο Τύπου της «Εργατικής Αυτονομίας»


Καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις απολύσεις στη ΒΕΜΕΚΕΠ και ζητάμε την άμεση επαναπρόσληψη των δυο συναδέλφων.

Επιπλέον απαιτούμε να μπει τέλος στις ελαστικές σχέσεις εργασίας και αγωνιζόμαστε για μόνιμη και σταθερή δουλειά, με αξιοπρεπείς μισθούς και δικαιώματα για όλους.

Όπως έχουμε τονίσει ξανά, οι βιομήχανοι έχουν εξαπολύσει μια γενικευμένη επίθεση με στόχο τη δραστική μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης και ταυτόχρονα το τσάκισμα των εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων.

Παράλληλα τα λουκέτα και οι απολύσεις γενικεύονται και η ανεργία θεριεύει καθώς η καπιταλιστική κρίση συνεχίζεται και βαθαίνει.

Η πρόσφατη εμπειρία από τη ΒΙΣ, την Κόκα Κόλα, τον ΙΜΑΝΤΑ και τόσα άλλα εργοστάσια έδειξε ότι χωρίς μαχητικές κινητοποιήσεις, συντονισμό σωματείων, μέτωπο με την τοπική κοινωνία και αιτήματα που να αμφισβητούν τους «νόμους» της ελεύθερης αγοράς οι εργαζόμενοι θα είναι καταδικασμένοι στο να δέχονται τη μια ήττα μετά την άλλη.

Για αυτό θεωρούμε απαραίτητο το εργατικό κίνημα να ανασυνταχθεί, να συντονίσει το βηματισμό του και να μπει στην αντεπίθεση!

Σημείωση
Η Εργατική Αυτονομία έχει μια έδρα στο ΔΣ του ΕΚΒ και παρεμβαίνει σε μια σειρά από εργασιακούς χώρους του ιδιωτικού τομέα.


Share on Google Plus

About Ξεκίνημα Βόλου

ΞΕΚΙΝΗΜΑ - Σοσιαλιστική Διεθνιστική Οργάνωση
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *