Μαζική συγκέντρωση στο Δημοτικό Συμβούλιο για το Βιολογικό


Μαζική ήταν η συμμετοχή κόσμου στη συγκέντρωση που κάλεσε η «Συμμαχία για το Νερό» κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου τη Δευτέρα 13/2. Περίπου 150 πολίτες μπήκαν στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου αναρτώντας πανό και ζητώντας το λόγο. Κεντρικό αίτημα της συγκέντρωσης ήταν να αποφασιστεί η διενέργεια ειδικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου με μοναδικό θέμα τη λειτουργία του Βιολογικού και της ΔΕΥΑΜΒ. Εκφρασμένη θέση της «Συμμαχίας» είναι η αντίθεση στην παραχώρηση της λειτουργίας του Βιολογικού σε χέρια ιδιωτών.

Απέναντι σε αυτή τη δημοκρατική και ειρηνική συγκέντρωση η Δημοτική Αρχή αποφάσισε να δραπετεύσει με πρόσχημα ένα πανό...Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Γ. Μουλάς, απαίτησε να κατέβει το πανό για να συνεχιστεί η συνεδρίαση και όταν αυτό δεν έγινε αποχώρησε μαζί με τους μπεϊκούς δημοτικούς συμβούλους. Οι σύμβουλοι των μειοψηφιών παρέμειναν ζητώντας από τους πολίτες να μιλήσουν και από την πλειοψηφία να επιστρέψει. Μετά από διάφορα μπρος – πίσω οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας έφυγαν συνοδεία της αστυνομίας την οποία και είχαν καλέσει επειδή δεν μπορούσαν να βγουν από την αίθουσα του συμβουλίου γιατί δήθεν τους είχε «κλειδώσει» μέσα ο κόσμος.

Στη συνέχεια δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης κατέθεσαν γραπτό αίτημα για να γίνει ειδική συνεδρίαση για τα θέματα αυτά. Με δεδομένο ότι το αίτημα θα υπογραφεί από 16 συνολικά συμβούλους η δημοτική αρχή θα είναι υποχρεωμένη να συγκαλέσει νέο δημοτικό συμβούλιο τις επόμενες ημέρες.


Είναι φανερό ότι οι «παλικαράδες» της μπεϊκής δημοτικής αρχής δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τη μαζική κινητοποίηση των πολιτών ενώ αρνούνται τον ανοιχτό και δημόσιο διάλογο.Με αυτό σαν όπλο, τη μαζική, δημοκρατική και ειρηνική κινητοποίηση θα πρέπει να συνεχιστεί ο αγώνας για την υπεράσπιση του Παγασητικού και για να αποτραπεί τόσο η παραχώρηση του Βιολογικού σε ιδιώτες όσο και κάθε μορφή ιδιωτικοποίησης του νερού.

Νέο κινηματικό ραντεβού δόθηκε για την Τρίτη 14/2, στις 13:00, στο κτίριο της ΔΕΥΑΜΒ (Κωνσταντά 141) όπου θα συνεδριάσει το ΔΣ.
Η επόμενη συνέλευση της «Συμμαχίας για το Νερό» θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 15/2, στις 7:00μμ στο Θόλο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.


Share on Google Plus

About Ξεκίνημα Βόλου

ΞΕΚΙΝΗΜΑ - Σοσιαλιστική Διεθνιστική Οργάνωση
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *