Συμμαχία για το Νερό - ΠρόσκλησηΠρος:
Σύλλογο Εργαζομένων ΔΕΥΑΜΒ, Σύλλογο Εργαζομένων Δήμου Βόλου, Εργατικό Κέντρο Βόλου, Πρωτοβάθμια Εργατικά Σωματεία Μαγνησίας, ΕΛΜΕ Μαγνησίας, Σύλλογο Δασκάλων Μαγνησίας, Σύλλογο ΔΕΠ Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ΤΕΕ Μαγνησίας, Εμπορικό Σύλλογο Βόλου, Ιατρικό Σύλλογο Βόλου, Φαρμακευτικό Σύλλογο Βόλου, Συλλόγους Αλιέων Βόλου, Πανεπιστημιακή Κοινότητα Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κάθε ενδιαφερόμενο φορέα του Βόλου και της Μαγνησίας.


Θέμα: εκδήλωση για την προστασία του Παγασητικού, την αναβάθμιση της λειτουργίας του Βιολογικού και την αποτροπή της εκχώρησης της λειτουργίας του σε ιδιώτη.
Τετάρτη 29 Μαρτίου, 18:00, αμφ. Κορδάτου Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (Θόλος)Ως «Συμμαχία για το Νερό» θεωρούμε ότι τα στοιχεία που έχουν έρθει στη δημοσιότητα σε ότι αφορά τη ρύπανση του Παγασητικού από την πλημμελή λειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού πρέπει να σημάνουν συναγερμό σε ολόκληρη τη Μαγνησία. Η ρύπανση του Παγασητικού θα έχει σοβαρότατες επιπτώσεις στο περιβάλλον, τη δημόσια υγεία και την τοπική οικονομία του Βόλου και των παράκτιων περιοχών του Παγασητικού.

Θεωρούμε επίσης ότι ο Παγασητικός θα βρεθεί σε ακόμη μεγαλύτερο κίνδυνο αν η Δημοτική Αρχή Βόλου εκχωρήσει τη λειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού σε ιδιώτη – εργολάβο. Πολύ σοβαρές θα είναι οι επιπτώσεις και στην τσέπη των δημοτών γιατί θα υπάρξει αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΥΑΜΒ ενώ παράλληλα θα ανοίξει ο δρόμος για την ιδιωτικοποίηση της ύδρευσης και της άρδευσης.

Με στόχο τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων για την προστασία του Παγασητικού και την αποτροπή της εκχώρησης του Βιολογικού Καθαρισμού σε ιδιωτικά οικονομικά συμφέροντα, σας προσκαλούμε σε μια ανοιχτή διαδικασία διαλόγου κατά την οποία όλοι οι φορείς της πόλης και του Νομού θα έχουν τη δυνατότητα να τοποθετηθούν.

Η εκδήλωση-συγκέντρωση μας θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο Κορδάτου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, την Τετάρτη 29 Μαρτίου στις 18:00.

Ο Παγασητικός είναι υπόθεση όλων μας. Να τον προστατεύσουμε!
Όχι στην εκχώρηση του Βιολογικού Καθαρισμού σε ιδιωτικά συμφέροντα!


Share on Google Plus

About Ξεκίνημα Βόλου

ΞΕΚΙΝΗΜΑ - Σοσιαλιστική Διεθνιστική Οργάνωση
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *