Πρόταση για συντονισμό ενόψει Πρωτομαγιάς


Στις 3 Απριλίου το Ξεκίνημα Βόλου έστειλε την παρακάτω επιστολή στις υπόλοιπες αριστερές δυνάμεις της πόλης με την οποία πρότεινε το συντονισμό της δράσης ενόψει της Πρωτομαγιάς.

επιστολή - πρόταση

Προς: ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Δίκτυο για τα Πολιτικά & Κοινωνικά Δικαιώματα, ΕΕΚ, Εργατική Αυτονομία, ΕΑΣ Μαγνησίας, ΚΚΕ-μλ, ΛΑΕ, ΜΛ-ΚΚΕ, ΝΑΡ, ΣΕΚ, Ταξικό Συντονισμό, ΕΑΑΚ, Αριστερή Ενότητα.

Σύντροφοι-ισσες,
οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα βρίσκονται αντιμέτωποι με νέα αντιλαϊκά μέτρα ενόψει του κλεισίματος της 2ης αξιολόγησης. Όμως οι αντιστάσεις είναι αναιμικές, παρά τη δυσαρέσκεια και την οργή που αναπτύσσεται στη βάση της κοινωνίας. Η πρωταρχική ευθύνη για αυτό βρίσκεται στις υποταγμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες που έχουν αποδεχτεί το μονόδρομο του μνημονιακού καθεστώτος, που ούτε θέλουν ούτε μπορούν να οργανώσουν το κίνημα με σχέδιο και προοπτική νίκης.
Απέναντι σε αυτή την κατάσταση,και ενόψει της κινητοποίησης της Πρωτομαγιάς,θεωρούμε αναγκαία τη συντονισμένη δράση των ταξικών πολιτικών και συνδικαλιστικών δυνάμεων του κινήματος με στόχους:

-          Τη μαζική συμμετοχή εργαζομένων, νέων, ανέργων κοκ στην Πρωτομαγιάτικη κινητοποίηση
-          Να πάρει ξανά αυτή η μέρα τον ταξικό-διεθνιστικό χαρακτήρα της και να πάψει να είναι ένα μνημόσυνο γραφειοκρατών

-          Να καταδειχτεί ο εγκληματικός ρόλος των συνδικαλιστικών ηγεσιών που έχουν οδηγήσει το εργατικό κίνημα στη σημερινή κατάσταση

-          Να αναδειχτεί το ότι υπάρχει εναλλακτική πρόταση στη βαρβαρότητα των δανειστών, της ΕΕ και της καπιταλιστικής τάξης πραγμάτων, ο δρόμος της ρήξης και της ανατροπής.

Σε αυτή τη λογική προτείνουμε:

-          Τη διοργάνωση ταξικής προ-συγκέντρωσης, κοινά καλεσμένης από όλες τις ταξικές πολιτικές και συνδικαλιστικές δυνάμεις της πόλης μας. 

-          Τη συγκρότηση διακριτού ταξικού μπλοκ στη συγκέντρωση-πορεία που θα καλέσει το Εργατικό Κέντρο Βόλου και τα υπόλοιπα Συνδικάτα.

-          Να βγει προκήρυξη και αφίσα, με τις υπογραφές όλων, που να καλεί στα παραπάνω στη βάση ενός κοινά αποδεκτού πλαισίου αιτημάτων.

-          Τη διεκδίκηση να πάρουν το λόγο εκπρόσωποι των ταξικών δυνάμεων.

-          Κάθε οργάνωση, κόμμα, εργατικό σχήμα κλπ να έχει κάθε δυνατότητα ανεξάρτητης παρουσίας (με υλικά, πανό κοκ) στα πλαίσια αυτής της συντονισμένης δράσης. 

-          Η πρόταση αυτή να κατέβει σε όσο το δυνατόν περισσότερα σωματεία, Φοιτητικούς Συλλόγους κοκ στα πλαίσια μιας συντονισμένης καμπάνιας σε εργασιακούς χώρους, γειτονιές κοκ.


Με βάση τα παραπάνω σας προσκαλούμε σε σύσκεψη για τον ταξικό εορτασμό της Πρωτομαγιάς την Τρίτη 11 Απριλίου, στις 8μμ στο Στέκι Μεταναστών

Share on Google Plus

About Ξεκίνημα Βόλου

ΞΕΚΙΝΗΜΑ - Σοσιαλιστική Διεθνιστική Οργάνωση
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *