Ενημερωτική εξόρμηση για τη ΔΕΥΑΜΒ

15/9/2018
Ενημερωτική εξόρμηση με κεντρικό σύνθημα « Η ΔΕΥΑΜΒ να παραμείνει ανοιχτή! -Στην υπηρεσία της κοινωνίας και υπό τον έλεγχο της κοινωνίας» πραγματοποίησαν το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου μέλη του Ξεκινήματος Βόλου στο κέντρο της πόλης. Κατά τη διάρκεια της εξόρμησης μοιράστηκε μαζικά η παρακάτω προκήρυξη ενώ έγιναν και αρκετές συζητήσεις με πολίτες η πλειοψηφία των οποίων είναι αντίθετη στην προοπτική να μπει λουκέτο στη δημοτική επιχείρηση ύδρευσης αποχέτευσης Βόλου. Επιπλέον καθολική ήταν η αντίδραση όσων μιλήσαμε στις αυταρχικές πρακτικές της δημοτικής αρχής Μπέου που κινητοποίηση φουσκωτούς και αστυνομία ενώ έκανε και μηνύσεις για να επιβάλλει το λουκέτο (δείτε εδώ: http://net.xekinima.org/volos-otan-katarreei-kathe-ennoia-dika/). Ακολουθεί η προκήρυξη.

Η ΔΕΥΑΜΒ να παραμείνει ανοιχτή! -Στην υπηρεσία της κοινωνίας και υπό τον έλεγχο της κοινωνίας

Το κλείσιμο της ΔΕΥΑΜΒ έχει βάλει σκοπό η δημοτική αρχή Μπέου. Για να το πετύχει κινητοποίησε φουσκωτούς και αστυνομία στις συνεδριάσεις του ΔΣ της ΔΕΥΑΜΒ και του Δημοτικού Συμβουλίου. Επιπλέον έκανε μήνυση κατά πολιτών που συμμετέχουν στο κίνημα για το νερό και εναντίον του δημοτικού συμβούλου του «Ξ», Νίκου Κανελλή (περισσότερα για τα γεγονότα μπορείτε να διαβάσετε στο xekinima.org).

Επί τέσσερα χρόνια η δημοτική αρχή Μπέου συνεχίζει την πολιτική απαξίωσης της ΔΕΥΑΜΒ με τελικό σκοπό την ιδιωτικοποίηση της εταιρίας, μια πολιτική που εντάσσεται στα Μνημόνια που υπέγραψαν όλες οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών. Συγκεκριμένα η δημοτική αρχή Μπέου:

• Στις αρχές του 2017 προσπάθησε να δώσει τη λειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού σε ιδιωτική εταιρία.

• Δίνει κομμάτια της ΔΕΥΑΜΒ (καταμέτρηση ρολογιών, επίδοση λογαριασμών, βλάβες) με εργολαβίες σε ιδιωτικές εταιρίες.

• Θέλει να σταματήσει την πρόσληψη στη ΔΕΥΑΜΒ των 28 νέων υπαλλήλων που έχει εγκρίνει ο ΑΣΕΠ με τους οποίους η επιχείρηση θα μπορούσε να εξοικονομήσει χρήματα προσφέροντας καλύτερες υπηρεσίες.

• Αρνείται να αγοράσει νέα μηχανήματα ώστε η ΔΕΥΑΜΒ να μπορεί να εκτελεί μόνη της περισσότερες επισκευές βλαβών.

• Δεν έχει κάνει τίποτα για να αλλάξει το τιμολόγιο του ρεύματος που πληρώνει η ΔΕΥΑΜΒ στη ΔΕΗ από οικιακό σε εργοστασιακό κάτι που θα σήμαινε μείωση του κόστους ρεύματος.

• Δεν έχει βελτιώσει ούτε κατ’ ελάχιστο την ποιότητα του νερού με αποτέλεσμα ο κόσμος να ωθείται στα εμφιαλωμένα.

• Δεν κατασκεύασε δημόσιες βρύσες μέσα στην πόλη με νερό από πηγές του Πηλίου όπως ζητάει εδώ και χρόνια η Κίνηση Πολιτών Πηλίου και Βόλου για το Νερό.

Όσον αφορά το σκάνδαλο της ΕΡΓΗΛ και την πραγματική οικονομική κατάσταση της ΔΕΥΑΜΒ η δημοτική αρχή Μπέου:

• Δεν έχει παρουσιάσει στοιχεία που να δείχνουν ότι η ΔΕΥΑΜΒ είναι ζημιογόνα και πρέπει να κλείσει.

• Λέει ψέματα ότι αν κλείσει η ΔΕΥΑΜΒ θα διαγραφούν τα (άδικα) χρέη της προς την ΕΡΓΗΛ.

• Αποκρύπτει ότι αν κλείσει η ΔΕΥΑΜΒ οι εκκαθαριστές θα ρευστοποιήσουν την περιουσία της για να αποπληρώσουν αυτούς στους οποίους χρωστά η ΔΕΥΑΜΒ.

• Αποκρύπτει ότι όλες οι μεγάλες πόλεις έχουν ΔΕΥΑ και ότι θα υπάρχει πρόβλημα χρηματοδότησης στα μεγάλα έργα στο μέλλον.

• Επί δικής τους διοίκησης η ΕΡΓΗΛ έχει κατασχέσει πάνω από 3 εκ ευρώ από τη ΔΕΥΑΜΒ ενώ κινδυνεύουν άλλα 5,6 εκ ευρώ από τα ταμεία του Δήμου.

Η ΔΕΥΑΜΒ πρέπει να παραμείνει ανοιχτή, να ενισχυθεί η λειτουργία της με το αναγκαίο προσωπικό και μηχανήματα και να αναβαθμιστεί η ποιότητα του πόσιμου νερού και των υπηρεσιών αποχέτευσης. Αυτό απαιτεί η ΔΕΥΑΜΒ να λειτουργεί με διαφάνεια, κάτω από τον έλεγχο της κοινωνίας ώστε να υπηρετεί τους κατοίκους της περιοχής μας και όχι τα εργολαβικά συμφέροντα και τα μικροκομματικά κόλπα κάθε δημοτικής αρχής.

Το Ξεκίνημα δίνει αυτό τον αγώνα μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο και συμμετέχει στη Συμμαχία του Βόλου για το Νερό. Αν θες να πάρεις μέρος σε αυτή την προσπάθεια έλα σε επαφή.

ΞΕΚΙΝΗΜΑ – Διεθνιστική Σοσιαλιστική Οργάνωση www.xekinima.org www.volos.xekinima.org
Share on Google Plus

About Ξεκίνημα Βόλου

ΞΕΚΙΝΗΜΑ - Σοσιαλιστική Διεθνιστική Οργάνωση
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *