Προς οικονομικό στραγγαλισμό η ΔΕΥΑΜΒ; Οι ευθύνες της Δημοτικής Αρχής

19/10/2018

Ανακοίνωση της Κίνησης Πολιτών και της Συμμαχίας Βόλου για το Νερό

Η Δημοτική Αρχή μάταια προσπαθεί να πείσει τους Βολιώτες ότι δίνει τον «υπέρ πάντων αγώνα» για να σώσει τη ΔΕΥΑΜΒ από την ΕΡΓΗΛ.

Οι ανέξοδες και γενικόλογες ψευτομαγκιές του είδους «η ΕΡΓΗΛ δεν θα πάρει ούτε ένα ευρώ αλλά τη φωτογραφία μου» (Μπέος) συμπληρώνονται με κατάφορα ψέματα όπως το ότι το λουκέτο στη ΔΕΥΑΜΒ δήθεν θα σώσει την περιουσία των Βολιωτών και θα προστατέψει το δημόσιο – κοινωνικό χαρακτήρα της ύδρευσης και της αποχέτευσης.

Όλη αυτή την προπαγάνδα μάλιστα η Δημοτική Αρχή την μοιράζει και σε ιλουστρασιόν φυλλάδιο μαζί με τους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΜΒ. Φυσικά με τα χρήματα όλων των πολιτών…
Όμως αυτό που μετράει δεν είναι τα λόγια, αλλά οι πράξεις, οι παραλήψεις και τα αποτελέσματα τους.

Ποια είναι λοιπόν τα αποτελέσματα μετά από τέσσερα χρόνια που διοικεί τη ΔΕΥΑΜΒ η σημερινή Δημοτική Αρχή; Πρώτον, η ΕΡΓΗΛ κατάφερε να κατασχέσει 4,2εκ ευρώ από τους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΜΒ. Η τελευταία κατάσχεση έγινε από το λογαριασμό της μισθοδοσίας των εργαζομένων - 29 Σεπτεμβρίου, 200.000 ευρώ – τον οποίο υποτίθεται είχε προστατέψει η Διοίκηση! Δεύτερον, κανείς δεν μπορεί αποκλείσει το ενδεχόμενο η ΕΡΓΗΛ να φτάσει για κατασχέσεις μέχρι και στα ταμεία όπου πληρώνουν οι Βολιώτες τους λογαριασμούς!

Αυτά είναι τα «καταπληκτικά» αποτελέσματα από τις «σαράντα νομικές ενέργειες» για τις οποίες πανηγυρίζει ο Μπέος και για τις οποίες πληρώνονται αδρά οι νομικοί σύμβουλοι της επιχείρησης.
Το καμπανάκι που εδώ και καιρό κρούει η Κίνηση και η Συμμαχία για το Νερό έχει γίνει καμπάνα!
Θα μπορεί σε λίγο καιρό η ΔΕΥΑΜΒ να φέρνει εις πέρας το έργο της; Υπάρχει κίνδυνος να φτάσει σε σημείο που να μην μπορεί να πληρώσει εργαζόμενους, τους προμηθευτές ή τους εργολάβους; Κινδυνεύει να μην η ύδρευση και η αποχέτευση στον αέρα;

Οι τελευταίες εξελίξεις δείχνουν ότι το παιχνίδι είναι στημένο και μάλιστα από έμπειρα χέρια…
Διότι εφόσον η ΔΕΥΑΜΒ φτάσει στην οικονομική ασφυξία τότε τι πιο εύκολο για τη Δημοτική Αρχή από το να προσπαθήσει να αποποιηθεί τις τεράστιες ευθύνες της και να τις μεταφέρει όσους αντέδρασαν στη λύση και εκκαθάριση της επιχείρησης.

Με τέτοιες μεθοδεύσεις θα ενταθεί η πορεία ιδιωτικοποίησης που έχει ξεκινήσει μέσα από  τη σαλαμοποίηση και την παραχώρηση μεγάλων κομματιών της ΔΕΥΑΜΒ σε εργολάβους, όπως η καταμέτρηση, η επίδοση λογαριασμών, οι επισκευές ή παλιότερα η προσπάθεια για να δοθεί ο Βιολογικός σε ιδιώτες.

Από την πλευρά μας δηλώνουμε σε κάθε κατεύθυνση ότι μαζί μαζί με τους πολίτες και μαζί με τους εργαζόμενους στη ΔΕΥΑΜΒ θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για να παραμείνει ανοιχτή η ΔΕΥΑΜΒ, να αντιμετωπίσει πραγματικά τα κοράκια της ΕΡΓΗΛ και να λειτουργήσει προς όφελος της κοινωνίας, σε συνθήκες διαφάνειας και κοινωνικού ελέγχου.  

Share on Google Plus

About Ξεκίνημα Βόλου

ΞΕΚΙΝΗΜΑ - Σοσιαλιστική Διεθνιστική Οργάνωση
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *