Ερώτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για την καθυστέρηση πληρωμής των εργαζομένων στη ΔΕΥΑΜΒ

23/10/2018

Ερώτηση στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου καταθέτει ο δημοτικός σύμβουλος σ. Νίκος Κανελλής, για την καθυστέρηση πληρωμής των εργαζομένων στη ΔΕΥΑΜΒ.


Προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Μουλά

24/10/2018

Ερώτηση


Θέμα: «Καθυστέρηση καταβολής μισθοδοσίας - Οικονομική κατάσταση ΔΕΥΑΜΒ »


Τη Δευτέρα 22 Οκτωβρίου οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΜΒ δεν πληρώθηκαν κανονικά όπως γίνεται στις 22 κάθε μήνα λόγω των κατασχέσεων στις οποίες έχει προχωρήσει η ΕΡΓΗΛ. Για παράδειγμα, στις 27/9/2018 διαπιστώθηκε πως η ΕΡΓΗΛ απομάκρυνε 200.000 ευρώ από τον λογαριασμό μισθοδοσίας στην τράπεζα EUROBANK ενώ συνολικά τους τελευταίους 6 μήνες έχει κατασχέσει περίπου 4,2 εκ ευρώ από τη ΔΕΥΑΜΒ.

Είναι πλέον φανερό ότι η ταμειακή κατάσταση της ΔΕΥΑΜΒ χειροτερεύει ραγδαία γεγονός που θέτει σε κίνδυνο την εύρυθμη λειτουργία της επιχείρησης και, κατά συνέπεια, την ασφαλή υδροδότηση και αποχέτευση του 7ου μεγαλύτερου Δήμου της χώρας.

Οι ευθύνες της Δημοτικής Αρχής είναι τεράστιες.

Εκ του αποτελέσματος, αποδεικνύεται ότι οι «40 νομικές ενέργειες κατά της ΕΡΓΗΛ» στις οποίες προχώρησε η Διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ ήταν εντελώς ανεπαρκείς. Μετά την καταψήφιση της λύσης και εκκαθάρισης της ΔΕΥΑΜΒ κατά την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στις 27/8/2018, έως και σήμερα η δημοτική αρχή δεν έχει καταθέσει κανένα σχέδιο για την αντιμετώπιση του ζητήματος, και ενώ γνωρίζει πως ο οικονομικός κλοιός ολοένα και κλείνει.

Επιπλέον, με τους πρόσφατους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΜΒ αποστέλλεται προπαγανδιστικό φυλλάδιο με την υπογραφή του Δήμου Βόλου. Το φυλλάδιο καταφέρεται εναντίον όσων στάθηκαν απέναντι στην πρόταση της λύσης και εκκαθάρισης της ΔΕΥΑΜΒ όπως η Ομοσπονδία Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ, ο Σύλλογος Εργαζομένων στη ΔΕΥΑΜΒ, τα κινήματα πολιτών για το νερό και οι αντιπολιτεύσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο. Με βάση την νομική γνωμοδότηση που παρουσίασε ο Σύλλογος Εργαζομένων αντικρούστηκαν όλα τα επιχειρήματα της Δημοτικής Αρχής. Απέναντι σε αυτά τα επιχειρήματα η Δημοτική Αρχή δεν παρουσίασε οικονομοτεχνική μελέτη, όπως είχε δεσμευτεί, ή νομικά αντεπιχειρήματα που να τεκμηριώνουν όσα ισχυρίζονταν σε σχέση με τη λύση και εκκαθάριση.

Με βάση τα παραπάνω ερωτάται η Δημοτική Αρχή:

- Πότε θα ενημερώσετε επίσημα το Δημοτικό Συμβούλιο και τους πολίτες για τις εξελίξεις στη ΔΕΥΑΜΒ;

- Με ποιο τρόπο αναλαμβάνει την ευθύνη η Δημοτική Αρχή για την εύρυθμη λειτουργία της ΔΕΥΑΜΒ, την κάλυψη των υποχρεώσεων σε μισθοδοσία, προμήθειες, συνέχιση των έργων συντήρησης-επισκευής-αντικατάστασης-επέκτασης των δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης;

- Θα δοθεί η δυνατότητα να διανεμηθεί με τους λογαριασμούς φυλλάδιο με τις θέσεις όσων είναι αντίθετοι στην λύση και εκκαθάριση;Ο ερωτών δημοτικός σύμβουλος

Κανελλής Νίκος
Share on Google Plus

About Ξεκίνημα Βόλου

ΞΕΚΙΝΗΜΑ - Σοσιαλιστική Διεθνιστική Οργάνωση
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *