Σχολεία ανοιχτά για όλα τα παιδιά και κλειστά μόνο στο ρατσισμό!

 24/10/2018
Ανακοίνωση από το Ξεκίνημα Βόλου
Οι ρατσιστικές αντιδράσεις μερίδας γονέων μαθητών του Γυμνασίου Ιωλκού με στόχο τον αποκλεισμό προσφυγόπουλων από το δημόσιο σχολείο, καθώς και οι απειλές ακροδεξιών εναντίον Διευθυντή του σχολείου  που δέχτηκε αυτά τα παιδιά στις αίθουσες είναι γεγονότα που δεν πρέπει να περάσουν απαρατήρητα.

Σύσσωμη η εκπαιδευτική κοινότητα, το μαθητικό κίνημα και οι ενώσεις γονέων και κηδεμόνων χρειάζεται να πάρουν θέση και να καταδικάσουν με τον πιο αποφασιστικό τρόπο το ρατσιστικό δηλητήριο που χύνεται ενάντια σε ανθρώπους κυνηγημένους από τον πόλεμο, τη φτώχεια, την πείνα, την στέρηση δικαιωμάτων. Είναι ποτέ δυνατόν να κλείσουμε την πόρτα στους κατατρεγμένους αυτούς ανθρώπους για να την ανοίξουμε στο ρατσισμό και το φασισμό;

Την ίδια στιγμή η Δικαιοσύνη οφείλει να διερευνήσει ουσιαστικά και σε βάθος την καταγγελία του Διευθυντή Β’θμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας για τις απειλές κατά εκπαιδευτικών από ακροδεξιούς τη στιγμή που ολόκληρη η ηγεσία της Χρυσής Αυγής δικάζεται για δεκάδες κακουργήματα, επιθέσεις και δολοφονίες.

Η ακροδεξιά και οι φασίστες σε όλη την Ευρώπη αυξάνουν τα ποσοστά τους στις εκλογές και δυναμώνουν μέσα στην κοινωνία πατώντας πάνω στην «απειλή των προσφύγων». Την ίδια ώρα συναινούν, συμφωνούν και εφαρμόζουν τις ίδιες νεοφιλελεύθερες και αντιλαϊκές πολιτικές με τα κόμματα του κατεστημένου. Ο καλλιεργούμενος ρατσισμός και η μισαλλοδοξία γίνονται έτσι ιδανικό μέσο αποπροσανατολισμού από τα πραγματικά κοινωνικά προβλήματα και τις αιτίες τους ενώ αποτελούν το έδαφος πάνω στο οποίο φυτρώνουν τα νέα τάγματα εφόδου των φασιστών.

Ας αναλογιστούν όσοι γονείς ακολουθούν τους ακροδεξιούς χρυσαυγίτες, ποια είναι η πραγματική απειλή για τα παιδιά τους: τα παιδιά των προσφύγων και των μεταναστών ή η ΑΓΕΤ που καίει τόνους πλαστικό κάθε μέρα; Ποιος υποβαθμίζει την παιδεία, τα μεταναστόπουλα ή οι πολιτικές λιτότητας; Απέναντι σε όσους καταστρέφουν τις ζωές ντόπιων και μεταναστών μόνο αν προτάξουμε την ενότητα, την αλληλεγγύη, τα κοινά μας συμφέροντα, τον κοινό μας αγώνα θα μπορέσουμε να κερδίσουμε μια αξιοπρεπή ζωή.

Σχολεία ανοιχτά για όλα τα παιδιά και κλειστά μόνο  στο ρατσισμό!
Share on Google Plus

About Ξεκίνημα Βόλου

ΞΕΚΙΝΗΜΑ - Σοσιαλιστική Διεθνιστική Οργάνωση
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *