Σ. Σεφεριάδης: Η κρίση του συστήματος ως αίτιο της ανόδου της ακροδεξιάς (ηχητικό)

30/10/2018
Συνέντευξη του Σεραφείμ Σεφεριάδη στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ - Δίκτυο Θεσσαλίας για την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Βόλο με θέμα τη δίκη της Χρυσής Αυγής και το φαινόμενο της ανόδου του φασισμού. 
Αναδημοσιεύουμε το σχετικό ρεπορτάζ της Ελπίδας Κουτσογιάννη σπό το site της ΕΡΤ.

"Για την άνοδο της ακροδεξιάς και του φασισμού στην Ευρώπη και τον κόσμο μίλησε σήμερα στο Δίκτυο Θεσσαλίας της ΕΡΤ ο αναπληρωτής καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης στο Πάντειο Πανεπιστήμιο κ. Σεραφείμ Σεφεριάδης. Ο ίδιος μίλησε το περασμένο Σάββατο σε εκδήλωση με θέμα τη δίκη της Χρυσής Αυγής και την πάλη κατά του φασισμού, που έγινε σε αίθουσα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Μιλώντας στο Δίκτυο Θεσσαλίας της ΕΡΤ επεσήμανε ότι αναλύουμε τον φασισμό όχι μόνο υπό το πρίσμα της πρόσφατης εμπειρίας αλλά και υπό το πρίσμα της ιστορίας, με στόχο να προσπαθήσουμε να κατανοήσουμε το φαινόμενο και ταυτόχρονα η όποια παρέμβαση να γίνεται μετά λόγου γνώσεως.

Εξήγησε ότι ο φασισμός δείχνει να ανεβαίνει όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά σε όλο τον κόσμο, εξαιτίας της κρίσης του συστήματος, που γεννά ανισότητα, φτώχεια, ανεργία, επισφάλεια, καταστροφή του περιβάλλοντος, διαφθορά. «Το σύστημα έχει φτάσει στα όριά του», δήλωσε χαρακτηριστικά και αυτό οδηγεί στην άνοδο της ακροδεξιάς και του φασισμού.

Κατέστησε σαφή την ανάγκη ανάπτυξης αντιφασιστικού κινήματος με πολιτικό περιεχόμενο κατά του υφιστάμενου συστήματος και παράλληλα επεσήμανε τις παραλείψεις της «κατ’ όνομα» αριστεράς, όπως δήλωσε. Επίσης, εξήγησε και τον τρόπο που η αστική τάξη και το μεγάλο κεφάλαιο χρησιμοποιεί τον φασισμό και την ακροδεξιά, επικαλούμενος, μεταξύ άλλων, το ιστορικό παράδειγμα της χρηματοδότησης του Χίτλερ από τις μεγάλες γερμανικές επιχειρήσεις.

Ακούστε εδώ τη συνέντευξη"

Share on Google Plus

About Ξεκίνημα Βόλου

ΞΕΚΙΝΗΜΑ - Σοσιαλιστική Διεθνιστική Οργάνωση
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *