Η απεργία του ΟΤΕ και μια αναγκαία απάντηση στον κο Βαΐτση

17/01/2020
Ανακοίνωση απ’ το Ξεκίνημα Βόλου

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Μαγνησία” (15.1.20) ο πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ της ΝΔ και γραμματέας του Σωματείου Εργαζομένων της ΑΓΕΤ κατηγορεί το ΞΕΚΙΝΗΜΑ ότι πήγε στην απεργιακή συγκέντρωση των εργαζομένων του ΟΤΕ για να «καπηλευθεί» τον αγώνα για ψηφοθηρικούς λόγους.
Προφανώς όμως αυτό που ενόχλησε τον κο Βαΐτση είναι ότι στο κείμενο που τα μέλη του ΞΕΚΙΝΗΜΑΤΟΣ μοίρασαν στους πολίτες, καταδεικνύονταν επακριβώς οι πολιτικές και οι αιτίες που οδήγησαν και θα οδηγούν τους εργαζόμενους σε πολυήμερους αγώνες, καθώς και οι ευθύνες των κυβερνήσεων της ΝΔ.Το θράσος και η υστεροβουλία του τοπικού στελέχους της Νέας Δημοκρατίας στο Βόλο ξεπερνάει κάθε όριο! Κάθε πολιτικός χώρος, ειδικά μια αριστερή οργάνωση, έχει αναφαίρετο δημοκρατικό δικαίωμα στην έκφραση συμπαράστασης και αλληλεγγύης.
Χρειάζεται τεράστιο θράσος και αστείρευτη πολιτική ανεντιμότητα και υποκρισία από την μία να δηλώνεις ότι δήθεν θεωρείς δίκαιο τον αγώνα των απεργών και από την άλλη, ως στέλεχος της ΝΔ, να πρεσβεύεις, να προωθείς και να υποστηρίζεις τις πολιτικές που οδήγησαν τους εργαζόμενους του ΟΤΕ στην πολυήμερη απεργία. Κι αυτές οι πολιτικές δεν είναι άλλες από:
  • Την ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ όπως και τις ιδιωτικοποιήσεις συνολικά
  • Την εργολαβοποίηση και τους ενοικιαζόμενους εργαζόμενους
  • Τους αναξιοπρεπείς μισθούς
  • Τις βαθειά ταξικές μισθολογικές διαφορές
  • Τις απολύσεις που βαφτίζονται «οικιοθελείς αποχωρίσεις»
  • Την διάλυση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας
Όλο αυτό το αντεργατικό πλαίσιο το έχει ψηφίσει και το εφαρμόζει η ΝΔ την οποία ο κος Βαΐτσης εκπροσωπεί στο Βόλο!
Θέλει θράσος και πολιτική ανεντιμότητα να το παίζει υπερασπιστής των εργαζομένων ένας συνδικαλιστής που ως γραμματέας ενός κατ` ουσία εργοδοτικού Σωματείου όχι μόνο σιωπά, αλλά συναινεί και συνηγορεί στην εφαρμογή όλων των παραπάνω αντεργατικών μέτρων στον δικό του εργασιακό χώρο.
Θέλει θράσος και πολιτική ανεντιμότητα να κουνά το δάκτυλο στο ΞΕΚΙΝΗΜΑ και στα μέλη του το φερέφωνο της ΑΓΕΤ-Lafarge που υπερασπίζεται και υπεραμύνεται την καρκινογόνα καύση των σκουπιδιών.
Θέλει θράσος και πολιτική ανεντιμότητα να μιλά για ψηφοθηρίες ένα στέλεχος της ΝΔ που, όπως και τα υπόλοιπα κόμματα του κατεστημένου, έχει κάνει την ψηφοθηρία επιστήμη.
Οι αγώνες του ΞΕΚΙΝΗΜΑΤΟΣ δεν έχουν να κάνουν με τα κομματικά «μαγαζιά» και τους διάφορους κομματικούς «μαγαζάτορες». Η συνεπής συμμετοχή μας στα μαζικά κινήματα, στους αγώνες των εργαζόμενων μέσα στους εργασιακούς χώρους, στους αγώνες για το περιβάλλον, στους χώρους της νεολαίας, ενάντια στην ακροδεξιά, δίπλα στου μετανάστες, τις γυναίκες και τους καταπιεσμένους είναι κάτι που δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανείς, πολύ περισσότερο κάποιος εκπρόσωπος της ΝΔ.
Βρεθήκαμε δίπλα στους απεργούς του ΟΤΕ όπως αταλάντευτα βρισκόμαστε πλάι σε κάθε μικρό η μεγάλο εργατικό αγώνα. Από την πλευρά του ο κος Βαΐτσης και κάθε «συνάδελφός» του στην ΝΔ έχει διαλέξει το δικό του στρατόπεδο, αυτό της κυβέρνησης και των αφεντικών.
Share on Google Plus

About Ξεκίνημα Βόλου

ΞΕΚΙΝΗΜΑ - Σοσιαλιστική Διεθνιστική Οργάνωση
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *