Αντιφασιστική συγκέντρωση & πορεία: Πέμπτη 7 Οκτωβρίου, 6:00μμ, πλ. Αγίου Νικολάου

Ξεκίνημα Βόλου, 4/10/2021


Έξω οι φασίστες από τα σχολεία!

συγκέντρωση-πορεία Πέμπτη 7 Οκτωβρίου, πλ. Αγίου Νικολάου 6:00μμ

ένα χρόνο από την καταδίκη της Χρυσής Αυγής

 Μετά την Σταυρούπολη, ο Εύοσμος και η Ηλιούπολη Θεσσαλονίκης. Τώρα στο Νέο Ηράκλειο στην Αθήνα. Το δολοφονικό σχέδιο φασιστικών και ακροδεξιών ομάδων βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Ήταν θέμα τύχης ότι δεν είχαμε νεκρούς μέχρι στιγμής. Γιατί όταν κάνουν επιθέσεις με μαχαίρια, λοστούς, φωτοβολίδες, σιδερογροθιές, taser είναι φανερό ότι μπορεί και να σκοτώσουν.

Οι μέχρι στιγμής συλλήψεις αποκαλύπτουν το πολιτικό και ιδεολογικό πρόσημο των δραστών. Χρυσαυγίτες, μέλη του κόμματος Κασιδιάρη, του Ιερού Λόχου, της Propatria και άλλων ομάδων.

Τα θύματα των επιθέσεων μέλη της ΚΝΕ, των ΕΑΑΚ, της ΚΕΕΡΦΑ όλοι τους αντιφασίστες αγωνιστές του κινήματος.

Η θεωρία των δυο άκρων που σπέρνει η κυβέρνηση και οι συνοδοιπόροι της,  θέλοντας να εξισώσουν τα θύματα με τους θύτες, είναι βαμμένη με αίμα.

Η κυβέρνησης της ΝΔ έχει ολοφάνερες ευθύνες. Γιατί εφαρμόζει μια άκρως ρατσιστική πολιτική απέναντι σε πρόσφυγες-μετανάστες.  Γιατί απαντά με αστυνομοκρατία και άγρια καταστολή σε κάθε λαϊκή διεκδίκηση. Γιατί έχει βουλευτές και υπουργούς γνωστούς ακροδεξιούς όπως ο Πλεύρης, ο Βορίδης, ο Γεωργιάδης, ο Μπογδάνος κοκ Η πολιτική της κυβέρνησης όπως και των προηγούμενων βαθαίνει τα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα πάνω στα οποία αναπτύσσεται ο φασισμός.  

Το αντιφασιστικό κίνημα ενωμένο, μαζικό και μαχητικό είναι το μόνο που μπορεί να δώσει την απάντηση όπως έκανε πέρσι με την καταδίκη της ηγετικής ομάδας της Χρυσής Αυγής (7/10/2020). Όπως έκανε φέτος με τις ενωτικές πορείες στο Κερατσίνι, την Σταυρούπολη κα.

 

Συμμετέχουμε στην αντιφασιστική συγκέντρωση-διαδήλωση που οργανώνουν οργανώσεις και κόμματα της Αριστεράς στην πόλη μας.

Πέμπτη 7 Οκτωβρίου, 6:00μμ, πλατεία Αγίου Νικολάου

Share on Google Plus

About Ξεκίνημα Βόλου

ΞΕΚΙΝΗΜΑ - Σοσιαλιστική Διεθνιστική Οργάνωση
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *